Jégtánc

 2010.09.10. 12:18

 A napokban eszembe jutott, hogy hamarosan itt az új műkorcsolyás szezon. Elkezdődnek a Grand Prix versenyek, majd jön az Európa, majd a Világbajnokság. Kíváncsian várom ki mivel fog előrukkolni, milyen technikai újításokat, új elemeket vetnek be, találnak ki, főleg a jégtáncban. Arra is kíváncsi leszek, hogy kedvenceim, Federica Faiella és Massimo Scali, vajon végre megnyerhetik-e azt, ami jár nekik. Mert igenis JÁR NEKIK, ha a Világbajnoki nem is, de egy Európabajnoki ARANY mindenképp.

Ezen elgondolkodva visszanéztem néhány régebbi programot és bizony a 2002-es évi Olimpiai bajnokok Marina Anissina és Gwendal Peizerat itt már labdába sem rúgnának, de valószínűleg a 2006-os Olimpiai Arany győztesei is csak a mezőny közepén vagy vége felé végeznének. Ezt nem azért mondom, hogy ők ne lennének jók, vagy ne tudnának korcsolyázni (véleményem szerint Navkáékat korcsolyázó tudásban nem sokat múlják felül), hanem hogy az elmúlt 5-8 évben a jégtánc annyit fejlődött, hogy az akkor programjaik nem kapnák meg a kellő technikai pontszinteket.

------------------------------------------------------

Marina Anissina és Gwendal Peizerat (Fanciaország)

2002. Salt Lake City Olimpiai Bajnokok
KŰR (Zene: Liberta):
https://www.youtube.com/watch?v=RyJknaDA7II&feature=related

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a program ma technikai szempontból nem sokat érne, akkor viszont Olimpiai bajnokok tudta vele lenni. Nagy újítóknak számítottak a maguk idejében, hisz emeléseik különlegesek (ők csinálták először, hogy a lány emeli a fiút). Nekem ők nagy kedvenceim, csodásan korcsolyáztak.

------------------------------------------------------

Tatiana Navka és Roman Kostomarov (Oroszország)

2006. Torinói Olimpiai Bajnokok
KŰR (Zene: CARMEN Medley):

https://www.youtube.com/watch?v=TxAcG1_Pfd8

Ez a program véleményem szerint nagyon könnyed, légies és mégis átüt rajta az a Carmen-feeling. A koreográfia remek és hát tudnak korcsolyázni, VALÓBAN tudnak. Szinte nem is hallatszik, ahogy siklanak a jégen. Teljes az összhang, mind egymással, mind pedig a zenével. A Carmen zene előttük is veszélyes választás volt azok számára, akik nem nyerni mennek egy versenyre, de utánuk nem sokakat láttam Carmenre korizni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ------------------------------------------------------

Tessa Virtue és Scott Moir (Kanada)

2010. Vancouveri Olimpiai Bajnokok
KŰR: (még nem találtam megfelelő minőségű videót)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát nem sokat tudok mondani... varázslatos, tökéletes. Teljes összhang, kiváló korcsolyázó tudás, remek koreográfia, szép zene, megérdemelt győzelem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------

Majd végül, de nem utolsó sorban, kedvenc párosom:
Federica Faiella és Massimo Scali (Olaszország)
7x Olasz Bajnokok, 2x Európa Bajnoki ezüst és Világ Bajnoki bronz érmesek
2010 Tallin Európa bajnokság 
KŰR (Zene: Nino Rota - The Immigrant Theme from The Godfather):
https://www.youtube.com/watch?v=bAcSCbEIvTw&feature=related
2010 Tallin Európa bajnokság
Kötelező tánc (Tango Romantica):
https://www.youtube.com/watch?v=zUfen0qE23g&feature=related 

2006-ban láttam őket korcsolyázni és az akkori programjukkal igazi szín foltja voltak ez Európa bajnokságnak (és ez azóta sem változott). Ha ők lépnek jérge a programjukban biztos, hogy lesz valami kis csavar, valami egyedi, vagy a zenében, vagy a koreográfiában.

 

 

Nagyon szeretem a korcsolyát, valaha volt rá reményem, hogy én is korizhassak, aztán kinőttem belőle, megsérültem és már késő volt. De a szenvedély megmaradt, még ha csak a képernyőn keresztül is. Nem sokára indul a kori láz ami majd egészen márciusig fog tartani (addig nagyon valószínű, hogy sokszor lesz ez a blog témája).   :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsaida.blog.hu/api/trackback/id/tr642286066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása